• 09371198576
  • payanyar@gmail.com
بروز رسانی قیمت‌ها: آبان 1402
ورود  \/ 
x
x
x
ثبت  \/ 
x

با یاری از خداوند سبحان و اعتقاد به این که عالم محضر خداست و همواره ناظر بر اعمال انسان و به منظور پاس داشت مقام بلند دانش و پژوهش و نظر به اهمیت جایگاه دانشگاه در اعتلای فرهنگ و تمدن بشری، ما دانشجویان و اعضاء هیأت علمی واحدهای دانشگاه ازاد اسلامی متعهد می گردیم اصول زیر را در انجام فعالیت های پژوهشی مد نظر قرار داده و از آن تخطی نکنیم:
1-اصل برائت: التزام به برائت جویی از هر گونه رفتار غیر حرفه ای و اعلام موضع نسبت به کسانی که حوزه علم و پژوهش را به شائبه های غیر علمی می آلایند.
2-اصل رعایت انصاف و امانت: تعهد به اجتناب از هر گونه جانب داری غیر علمی و حفاظت از اموال، تجهیزات و منابع در اختیار.
3-اصل ترویج: تعهد به رواج دانش و اشاعه نتایج تحقیقات و انتقال ان به همکاران علمی و دانشجویان به غیر از مواردی که منع قانونی دارد.
4-اصل احترام: تعهد به رعایت حریم ها و حرمت ها در انجام تحقیقات و رعایت جانب نقد و خودداری از هرگونه حرمت شکنی.
5-اصل رعایت حقوق: التزام به رعایت حقوق پژوهشگران و پژوهیدگان(انسان، حیوان و نبات) و سایر صاحبان حق.
6-اصل رازداری: تعهد به صیانت از اسرار و اطلاعات محرمانه افراد، سازمان ها و کشور و کلیه افراد و نهادهای مرتبط با تحقیق.
7-اصل حقیقت جویی: تلاش در راستای پی جویی حقیقت و وفاداری به ان و دوری از هرگونه پنهان سازی حقیقت.
8-اصل مالکیت مادی ومعنوی: تعهد به رعایت کامل حقوق مادی ومعنوی دانشگاه و کلیه همکاران پژوهش.
9-اصل منافع ملی: تعهد به رعایت مصالح ملی و در نظر داشتن پیشبرد و توسعه کشور در کلیه مراحل پژوهش.

  • نظرات اصلاحي هيأت داوران را نماينده تحصيلات تكميلي در پايان جلسه دفاع به منظور اعمال اصلاحات به دانشجو اعلام مي‌كند. دانشجو موظف است در مهلت مقرر اصلاحات را انجام دهد.
  • حداكثر مهلت انجام تصحيحات خواسته شده توسط هیئت داوران در جلسه دفاعیه مشخص می گردد .
  • نسخه نهايي پايان‌نامه را دانشجو پس از اعمال نظرات اصلاحي هيأت داوران (طبق فرم 10 صفحه 3 ) و انجام نگارش بر اساس شیوه نامه نگارش ، قبل از صحافی به نماينده تحصيلات تكميلي تحويل خواهد داد.
  • در مرحله بعد از انجام اصلاحات و صدور مجوز صحافی توسط نماینده ی تحصیلات تکمیلی لازم است :
  1. یک نسخه پایان‌نامه یا رساله ی مجلد صحافی شده برای تحویل به کتابخانه دانشگاه .
  2. یک نسخه پایان نامه و CD شامل: فایل Wordو Pdf متن پایان‌نامه برای تحویل به تحصیلات تکمیلی.
  3. یک نسخه پایان‌نامه یا رساله ی مجلد صحافی شده برای تحویل به استاد راهنما.
  4. یک نسخه پایان‌نامه یا رساله ی مجلد صحافی شده برای تحویل به استاد مشاور.

 توجه : CD ها حاوی دو فایل به صورت فهرست و متن پایان نامه جداگانه و به صورت Word و Pdf  باشد.

       

  1. هيچ واژه بيگانه در متن پايان‌نامه نبايد به كار برده شود.در صورتي كه آن واژه ترجمه فارسي نداشته باشد اصل واژه در متن به فارسي نوشته شود و در پاورقي هر صفحه هم كلمه اصلي ( به زبان مورد نظر ) آورده شود.
  2. جهت يكسان‌سازي شكل پايان‌نامه‌ها دانشجويان از كادر، هدر، فوتر و ... استفاده ننمايند.
  3. تمامي جدول‌ها در نرم‌افزار MS Word تهيه شوند. در جدول از نوشتن مطالب بصورت خطوط عمودي اجتناب شود، ستون اول راست چين و عناوين ستون‌ها وسط چين تايپ شوند. در ضمن تعداد ارقام اعشاري كميت‌هاي مشابه يكسان باشد ( مثلا حداكثر تا دو رقم اعشار براي تمامي جدول‌ها در نظر گرفته شود).
  4. در صورتي كه تصويري به صورت فتوكپي يا اسكن شده در پايان نامه ارايه شود بايد كاملا واضح بوده و از كيفيت خوبي برخوردار باشد.
  5. حاشيه متن از سمت راست 3 سانتیمتر و از سمت چپ هر صفحه 3/2 سانتيمتر و حاشيه‌هاي بالا 2/3 سانتیمتر و فاصله پایین صفحه از پايين نيز بايد 5/1 سانتیمتر تا شماره صفحه باشند. اين دستور شامل متن، نمودارها و ديگر قسمت‌هاي پايان‌نامه نيز مي‌باشد ( حداكثر 24 سطر در هر صفحه )
  6. عناوين شكل‌ها و نمودارها در زير آن وارد شود. در صورتي كه يك خط يا كمتر است به صورت مركزي و در صورتي كه بيش از يك خط است دو طرف تنظيم (Justify) و با فونت 12B- nazanin بولد شود.
  7. عناوين جداول در بالاي آن آورده شود. در صورتي كه يك خط يا كمتر است به صورت مركزي و در صورتي كه بيش از يك خط است بايد دو طرف تنظيم (Justify) و با فونت 12B- nazanin بولد شود.
  8. پس از تايپ متن پايان‌نامه، تكثير بايستي بر روي كاغذ A4 و جنس كاغذ به كار رفته درکل پايان‌نامه از يك نوع باشد.
  9. در صورتي كه در پايان‌نامه‌اي از تصوير يا نقشه‌اي استفاده شود مانند تصوير يك شخصیت ، نمونه ميكروسكوپي، نقشه يك شهر يا منطقه‌ي مورد استفاده و....... ، مقياس ارزيابي الزامي است.
  10. براي تايپ كلماتي مانند « مي‌شود »، پایان نامه، صفحه ها و... از دستور Ctrl+shift+space يا Ctrl + - استفاده شود تا به صورت يك واژه واحد در متن ( مي‌شود ) ظاهر شود.
  11. استفاده از جزوه‌هاي درسي، مقالات مجلات غير معتبر(منظور نداشتن هيأت تحريره عضو هيأت علمي دانشگاه يا مراكز تحقيقاتي)، روزنامه و سايت‌هاي اينترنتي غير معتبر به عنوان منبع و ارجاع در پايان‌نامه ،از نظر علمي فاقد اعتبار بوده و استناد به آنها جايز نمي‌باشد.
  12. شماره‌گذاري جدول‌ها، شكل‌ها و نمودارها:هر جدول، شكل يا نمودار بايد با عنوان مربوطه كه براي آنها درج مي‌شود،‌ مشخص گردد. در هر فصل پايان‌نامه، جدول يا شكل با درج شماره فصل و جدول در همان فصل، شماره‌گذاري مي‌شود. سپس موضوع جدول يا شكل بلافاصله بعد از شماره‌گذاري ذكر خواهد شد(نوشتن عنوان يا توضيح جدول در بالاي آن و توضيح شكل يا نمودار در پايين آن، الزامي است). حتي‌المقدور از درج اعداد و كلمات انگليسي در جداول و نمودارها خودداري شود.
  13. نحوه‌ي ارجاع به منابع در داخل متن براساس روش APA:           - نام خانوادگی، سال انتشار کتاب یا مقاله و شماره صفحه ( اسماعيلي، 1389 : 10 ) مي‌باشد.
  14. فونت حروف أبجد و اعداد شماره صفحات ، 14B- nazanin نازک می باشد. 

  توالی صفحات پایان‌نامه یا رساله براساس طرح پیشنهادی استاد راهنما تنظیم گردد:

     «چکیده»

خلاصه فارسی پایان‌نامه «چکیده» اولین صفحه اصلی با شماره صفحه 1 مشخص می‌شود و حداکثر در 2 صفحه و با فونت 12 B- nazanin  برجسته تایپ شود. فاصله تیتر «چکیده» نسبت به بالای صفحه 8  سانت و در سمت راست صفحه می‌باشد که فاصله آن تا سمت راست صفحه 3 سانت می‌باشد. 15/1 سانت پایین‌تر از تیتر چکیده ، متن چکیده شروع شده که فاصله آن از سمت راست کاغذ 3 سانت و از سمت چپ کاغذ 3/2  سانت باشد.کلید واژه نیز در پایان چکیده قرار می گیرد.

فونت حروف این آئین‌نامه با برنامه Word تایپ شده و قطع رساله A4 (21 × 5/29) در نظر گرفته شده است.

الف-  صفحات فرعی

  1. شماره صفحات فرعی بصورت حروف ابجد ( أ-  ب- ج- ......) است که باید 5/1 سانتیمتر بالاتر از پائین صفحه و از دو طرف کاملاً در وسط صفحه قرار گیرد که این شماره‌گذاری از «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع می‌شود.
  2. اولین صفحه پس از جلد و صفحه سفید (آستر بدرقه ) به ترتیب  صفحه شبیه به طرح جلد  به زبان فارسی با تاییدیه هیأت داوران با فونت 16 B-nazanin برجسته می باشد ، تعهدنامه اصالت رساله یا پایان نامه با فونت 14 B- nazanin  ، منشور اخلاق پژوهش بافونت IranNastaliq-15 ، می باشد که شماره نیز ناپدید باشد.
  3. صفحه­ی بعد از منشور اخلاق پژوهش « بسم الله .....» ،با فونت نستعلیق بدون شماره صفحه می باشد. 
  4. صفحات بعدی به« تقدیم به » و «سپاس گزاری» اختصاص دارد که تیتر«تقدیم به» و « سپاس گزاری » با فونت 14 B- nazanin برجسته یا 14 B- nazanin برجسته نوشته شده و فاصله آن از بالا 8 سانت و از سمت راست 3 سانت باشد.  فاصله تیتر تا متن 15/1 سانت و فاصله متن نیز از سمت راست 3 سانت و از سمت چپ صفحه 3/2 می باشد. مطالب این قسمت نباید از یک صفحه تجاوز کند.
  5. صفحه بعدی به فهرست مطالب اختصاص دارد. در اولین صفحه، فاصله تیتر « فهرست مطالب» نسبت به بالای صفحه 8 سانت است و نسبت به دو طرف صفحه کاملاً در وسط قرار می گیرد و با فونت 14 B- nazanin   برجسته نوشته می‌شود. یک سانتیمتر پائین تر از تیتر فهرست مطالب، با فونت 14 B- nazanin  برجسته کلمات «عنوان» و «صفحه» نوشته شود. فاصله « عنوان » تا سمت راست صفحه 3 سانتیمتر و فاصله «صفحه»  تا سمت چپ صفحه 3/2 سانتیمتر باشد. 15/1 سانتیمتر پائین‌تر از عنوان و صفحه با فونت 14 B- nazanin  به ترتیب عناوین و شماره صفحه‌ها نوشته شود. کل عناوین با 14  B- nazanin نازک وفاصله 15/1 سانتیمتر از هم و فقط فصل بندی ها بصورت بولد نوشته می شوند.اگر فهرست مطالب از یک صفحه تجاوز کرد، صفحه بعدی آن فاصله تا بالای صفحه 2/3 سانتیمتر در نظر گرفته شود. صفحات «فهرست» با حروف الفبای أبجد، شماره‌گذاری شده و در وسط و پائین صفحه انجام گیرد.
  6. در صورت نیاز فهرست جدول‌ها، نمودارها، شکل‌ها و نقشه‌ها بعد از فهرست مطالب با همان شرایط تایپ می‌گردد
  7. فونت نوشته در صفحه (طرح جلد انگلیسی) Times New Roman14 برجسته می باشد. ( رشته های فنی و مهندسی و علوم پایه عنوان Sc. و رشته های علوم انسانی عنوان M.A.) . این صفحه بصورت نگارش مجلات انگلیسی صحافی گردد.)
  8. «چکیده انگلیسی» Abstract : فونت تیتر این صفحه  Times New Roman نازک 14 میباشد.   تیتر"Abstract "را در سمت چپ صفحه و فاصله آن تا بالای صفحه 8 سانت و تا سمت چپ 5/3 سانت نوشته و 15/1 سانت پائین تر نوشتن متن شروع می‌شود، که فاصله متن Abstract تا سمت چپ صفحه 3 سانت و تا سمت راست 3/2 سانت وفونت آن Times New Roman نازک 14 و حداکثر دریک صفحه نوشته می‌شود

الف) جلد پایان‌نامه برای دانشجویان کارشناسی ارشد علوم پایه  از نوع کالینگور با رنگ سورمه ای ساده و علوم انسانی  با رنگ قرمز و فنی و مهندسی با رنگ مشکی  می باشد.

ب ) تمام مندرجات روی جلد نسبت به دو طرف چپ و راست آن باید کاملاً در وسط قرار گیرد.

ج ) آرم دانشگاه به طول 3 سانتیمتر و به عرض 5/2 سانتیمتر در وسط بالای جلد قرار گیرد.

   « دقت شود بین دو پای آرم دانشگاه حتماً کلمه ی « دانشگاه آزاداسلامی » قرار گیرد و بدون آن ،آرم ناقص می باشد. »

د ) با توجه به مقطع تحصیلی ( کارشناسی ارشد)، رشته تحصیلی و گرایش مربوطه و همچنین سایر مشخصات             

   [عنوان رساله یا پایان‌نامه، نام استاد یا استادان راهنما و مشاور، نام پژوهشگر (دانشجو) ، فصل و سال ] صفحه ی روی جلد  پایان‌نامه یا رساله خود را تنظیم و بر روی جلد آن زرکوب شود .

ه ) فونت نوشته روی جلد«صفحه عنوان فارسی» همه یکدست با فونت 14 B-nazanin برجسته می باشد.

و ) فونت نوشته پشت جلد «صفحه عنوان انگلیسی» همه یکدست با فونت 14Times New Roman  برجسته می باشد.  ( رشته های فنی و مهندسی و علوم پایه عنوان« M.Sc. » و رشته های علوم انسانی عنوان « M.A. »  )

ز ) برای صفحه ی پشت جلد ، عبارت : Thesis Advisor و supervisor(ترجیحا در مقطع دکترا) برای عنوان( استاد راهنما ) و عبارت consulting  Advisor برای عنوان ( استاد یا استادان مشاور ) پیشنهاد می گردد .

ح ) در عطف پایان‌نامه نوشتن عنوان پایان‌نامه، نام و نام خانوادگی دانشجو، فصل و سال دفاع الزامی است.

ط ) در عطف پایان‌نامه فونت نوشته همه یکدست با فونت 16B-nazanin و اگر عنوان لاتین باشد14Times New Roman نازک  می باشد .

 توجه: به منظور راهنمایی بیشتر، نمونه‌ای از صفحات پایان‌نامه یا رساله در انتهای این آئین‌نامه قرار گرفته است .