علم ستارگان، علم بسیار جذابی است و با سرعت حیرت آوری در حال گسترش است و باعث اکتشافات زیادی نظیر دوربینهای نجومی و رادیویی شده است. رشته اخترفیزیک یکی از گرایشهای رشته فیزیک است که فاصله، اندازه و جرم و به طور کلی مختصات ستارگان را مورد مطالعه قرار می دهد. گرایشهای این رشته عبارتند از فیزیک خورشید، نجوم رصدی، اخترشناسی، کیهان شناسی. تفاوت کیهان شناسی و اخترشناسی در موضوع مورد مطالعه است.
پایان نامه اختر فیزیک
اخترشناسی فقط به بررسی ستارگان می پردازد اما کیهان شناسی بازه بزرگتری را بررسی می کند یعنی جهان و کل عالم. دانش آموختگان این رشته در رصدخانه ها و مرکز علوم و تحقیقات مشغول به کار می شوند. برخی از دروس این رشته عبارتند از الکترودینامیک، فیزیک محاسباتی، مکانیک کوانتومی پیشرفته، مکانیک کلاسیک، نجوم رصدی، نجوم فیزیکی، اختر فیزیک انرژیهای بالا، دینامیک شاره ها، ساختار و تحول ستارگان و کهکشانها و فیزیک خورشید.
دانشجویان این رشته موظفند به هنگام فارغ التحصیلی پایان نامه ارشد یا رساله دکترا ارائه دهند. رساله چارچوب و قواعدی دارد و هر دانشگاهی آیین نامه پایان نامه خود را در اختیار دانشجویان قرار می دهد. انجام پایان نامه یا رساله اخترفیزیک به دلیل نیاز به انجام تحقیقات در شرایط واقعی آزمایشگاهی و تحقیقاتی کاری دشوار برای دانشجویان این رشته شده است و انجام این کار بدون داشتن تجربه عملی امکان پذیر نیست. از همین رو به دانشجویان این رشته پیشنهاد می شود که از متخصصین و مشاوران در این زمینه کمک بگیرند.
نمونه ای از موضوعات پایان نامه رشته اخترفیزیک
- مشاهده لایه های زیرین اوزون از طریق طیف سنج فرابنفش
- تحلیل نرم افزارهای تعیین مرزهای فوتونهای مجازی
- تقارن مقیاس توابع انتگرالی با استفاده از هیدرواستاتیک
- تخمین توزیع مناطق یون کره ای و واکنش آنها نسبت به اشعه های خورشید
- بررسی تغییر انرژی سیاه چاله های ساکن